Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Judecatorii convocati iarasi, pe 28…

Judecatorii convocati iarasi, pe 28 noiembrie

 Ministerul Justiţiei anunţă convocarea repetată a Adunării Generale a Judecătorilor la 28 noiembrie 2009. Evenimentul va avea loc în incinta Judecătoriei Botanica, mun. Chişinău (mun. Chişinău, str. Zelinschi, 13) cu începere de la ora 10.00.

Adunarea Generală a Judecătorilor este convocată pentru a alege 2 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul judecătorilor, care n-au fost aleşi la ultima Adunare Generală a Judecătorilor. În urma modificărilor efectuate în Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii judecătorii aleşi de Adunarea Generală a Judecătorilor sînt detaşaţi pe întreaga durată de exercitare a mandatului de membru al consiliului.

La Adunarea Generală a Judecătorilor din 31 octombrie 2009 au fost aleşi pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii domnii judecători Nicolae Timofti, Nichifor Corochii şi Anatol Ţurcanu.

În componenţa Consiliului Superior al Magistraturii intră 12 membri – 5 judecători şi 4 profesori titulari, precum şi 3 membri de drept – Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ministrul Justiţiei, Procurorul General.